LOGO
0

No products in the cart.

Return To Shop

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تعمیر لامپ ال ای دی

دسته بندی :مقالت 23 نوامبر 2020 admin 660

لامپ ال ای دی یک منبع روشنایی است که نور را با کمک دیودهای نوری تولید می کند. طول عمر بالا، روشنایی نور با کیفیت  و مصرف بهینه انرژی از مزایای استفاده از لامپ ال ای دی می باشد. اما اگر لامپ ال ای دی آسیب ببیند نحوه تعمیر لامپ ال ای دی چگونه خواهد بود؟

سازندگان لامپ‌های LED در حال کم کردن زمان گارانتی LED‌های سوخته هستند؛ و جهت پایین آوردن قیمت و ماندن در بازار رقابت از حداقل قطعات جهت ساخت لامپ استفاده می‌کنند. به همین دلیل لامپ‌های سوخته LED رو به افزایش است. شما میتوانید با یادگیری اصول تعمیر لامپ‌های LED کلیه لامپ‌های LED را تعمیر نماید. از طرفی شما میتوانید با تعمیر لامپ‌های led یک کسب و کار برای خود راه بیندازید.

برای تعمیر لامپ‌های ال‌ای دی و یا هر وسیله ء دیگری باید با نکات مهم و کلیدی در ساخت آن وسیله آشنا باشید.

دلایل سوختن لامپ ال ای دی

تعمیر لامپ ال ای دی۲

علت سوختن لامپ‌های ال‌ای دی:

  • خشک شدن خمیر سیلیکون
  • نوع ال‌ای دی به کار رفته
  • نوع درایور (ولتاژ و جریان خروجی درایور، محافظت در برابر نویز و …)
  • هیتسینگ (خنک کننده)
  • نوسانات برق

درچه صورت میتوان لامپ ال ای دی را تعمیر کرد؟

LED ها خراب شده است یا سوختگی دارد که بیشترین مورد خرابی در لامپ های LED را به خود اختصاص می دهد و ما هم بیشتر در این مورد بحث خواهیم کرد

برای تعمیر لامپ LED اول باید عیب یابی صورت گیرد که در این مرحله برای لامپ LED شامل چند مرحله می شود .

عیب یابی لامپ خراب

تعمیر لامپ ال ای دی۱

  1. چشمک زدن لامپ ( منظور چشمک زدن با ترتیب و پشت سر هم می باشد که سرعت چشمک زدن هم پایین است و قابل شمارش)
  2. چشمک زدن لامپ ( به صورت غیر متوالی و بدون ترتیب که بیشتر هم شامل کم نور شدن و پر نور شدن لامپ میشود مثل اینکه لامپ چندین بار با سرعت زیاد قطع و وصل شود)
  3. قطع و وصل شدن لامپ با تکان دادن و ضربه زدن به لامپ
  4. اتصالی در لامپ که با وصل کردن برق لامپ باعث ایجاد صدا و قطعی کنتر برق منزل میشود ( که این احتمال برای لامپ های LED خیلی کم است)
  5. روشن نشدن لامپ

دلایل چشمک زدن لامپ ال ای دی  بطور کامل قبلا بررسی شده ، برای اطلاعات بیشتر می‌توانید این مقاله را اینجا بخوانید. همچنین علل سوختن لامپ های خانه هم در مقاله‌ی قبلی بطور کامل بررسی شده است. این مقاله را میتوانید اینجا مطالعه کنید.

تعمیر لامپ LED کار سختی نیست و می توان آن را در منزل هم انجام داد. برای این کار تنها به آشنایی مختصری با عملکرد لامپ و لحیم کاری نیاز دارید. درون این لامپ ها چند ال ای دی روی یک بورد نصب شده و بصورت سری یا موازی در مدار قرار گرفته اند. در یک مدار سری عضو ها مانند حلقه های یک زنجیرند و اگر یکی از ال ای دی ها خراب شود لامپ دیگر روشن نخواهد شد.

در مدار سری جریان از همه ال ای دی ها می گذرد و افت ولتاژ در هرکدام شان باعث ایجاد روشنایی می گردد. یک عدد یکسو کننده یا درایور ، یک مقاومت و چند خازن جریان مناسب DC را برای ال ای دی ها تامین می کنند. ابتدا این اجزا بررسی شده و سپس خود ال ای دی ها را وارسی کرده تا بفهمیم کدام عضو خراب شده و باید تعویض شود.

نحوه ی تعمیر لامپ ال ای دی

تعمیر لامپ ال ای دی۳

ابزار لازم برای تعمیر لامپ ال ای دی همانطور که در شکل می بینید عبارتند از :

  • هویه و سیم لحیم
  • مولتی متر با قابلیت دیودچک
  • انبرک برای نگه داشتن ال ای دی
  • نوار چیپ های سالم ال ای دی

مراحل تعمیر

هرگز لامپ را روی سرپیچ تعمیر نکنید. لامپ باید باز شده تا تعمیر شود و تا زمانی که بصورت کامل سرهم نشده به هیچ وجه آن را روی سرپیچ نبندید. عدم توجه به این نکته خطر برق گرفتگی و مرگ را در پی خواهد داشت.

حباب لامپ را پیچانده و باز کنید. سپس بورد را بررسی کنید تا اثر خرابی یا آسیب فیزیکی را در صورت وجود ببینید. با کمک مولتی متر خازن ها و یکسوکننده را بررسی کنید. اغلب اوقات همه این اجزا سالم هستند اما بهرحال چک کرده تا مطمئن شوید.

حالا باید ال ای دی خراب را پیدا کنید. چون ال ای دی یک دیود است با کمک دیودسنج مولتی متر می توان ال ای دی ها را بررسی کرد. البته ال ای دی سوخته ممکن است از ظاهرش مشخص باشد و روی بورد لکه سیاهی بجا گذاشته باشد. دیود تنها جریان را از یک طرف عبور می دهد. پس اگر ال ای دی با دیودسنج مولتی متر روشن شد و با جابجا کردن دو سر آن خاموش ماند سالم است، وگرنه خراب بوده و باید تعویض گردد.

با هویه دو طرف ال ای دی خراب را کمی حرارت داده و با انبرک آن را جدا کنید. نگران سالم درآوردن آن نباشید چون قابل تعمیر نیست اما مراقب باشید به بورد آسیبی نرسد. با کمک انبرک ال ای دی جدید را در محل ال ای دی قبلی قرار دهید. سپس دو طرف آن را به بورد لحیم کنید. دقت نمایید که جهت مثبت و منفی آن درست باشد وگرنه کار نمی کند.

با دقت بورد و حباب لامپ را بسته و محکم نمایید. توجه کنید حباب را بیش از اندازه فشار ندهید تا آسیب نبیند. سپس آن را برای تست به سرپیچ بسته و روشن نمایید. در صورتی که بخواهید می توانید لامپ ال ای دی را درون خانه بسازید. فیلم آموزشی را اینجا مشاهده می کنید.

با خرید از فروشگاه رسولی لایتینگ ، از خرابی و سوختگی لامپ‌های خود پیشگیری کنید.

admin

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

  1. علیرضا گفته؛
    11:23 2020/12/13

    ممنون از مقاله خوب رسولی لایتینگ ..تونستم لامپ ال ای دی که خراب شده بود و تعمیر کنم

    • aghakhani گفته؛
      19:30 2020/12/27

      خواهش میکنم… ممنون از توجهتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0