مداربندی کلید و پریز
پس از ساخت و طراحی یک ساختمان باید به فکر سیم کشی و برق کشی ساختمان باشیم. برای مداربندی کلید و پریز برق باید دانش و مهارت خاصی داشت تا از استانداردها برای نصب استفاده شود. نسبت نصب کلید و پریز ها یک ساختمان باید با رعایت اصول و استاندارد ها صورت بگیرد. برای نصب و مداربندی کلید و پریز بهتر است که انواع کلید، پریز و نحوه نصب آن ها را بدانیم. کلیدها انواع متنوعی دارند و با توجه به کاربردی که دارند نحوه مداربندی آن ها هم متفاوت است.
انواع کلید
کلید های برق خود انواع مختلفی دارند و به منظور روشن کردن و خاموش کردن برق و اتصال برق مورد استفاده قرار می گیرند. سعی شده است که با استفاده از تکنولوژی استفاده از کلید ها را آسوده تر کنند و از طرفی هم کلید های برق یک جنبه زیبایی برای خانه هم دارند. معمولا کلید های برق در مداربندی کلید هر کدام کاربرد مشخصی دارند و یک کار مشخصی را همه انجام میدهند اما از نظر تعداد مصرف کننده و لامپ هایی که به آن ها متصل است با یکدیگر متفاوت هستند.
انواع کلید برق عبارت اند از:
- تک پل
- دو پل
- تبدیل
- کولر
انواع کلید برق از نظر زیبایی و شکل ظاهری عبارت اند از:
- کلید تایمر دار
- کلید لمسی
- کلید دیمر دار (کلید دیمر دار چیست؟)
- کلید برق با سنسور حرکتی
انواع پریز
معمولا از پریزهای برق به منظور استفاده مستقیم از انرژی الکتریکی کمک میگیریم.
پریز های برق هم همه یک کاربرد دارند و به منظور انتقال و اتصال برق استفاده میشوند. پریز های برق را همه دیده اند و در هر خانه و هر محیط کاری وجود دارد. به منظور روشن کردن وسایل برقی باید از پریز برق استفاده کنیم. پریز های برق با توجه به کاربرد و نحوه محاسبه انرژی برق به چند دسته مختلفی و جداگانه تقسیم میشوند.
پس به صورت کلی از پریز برای روشن کردن وسایل برقی استفاده میشود مانند:
روشن کردن تلوزیون
یخچال
فریزر
ظرف شویی و …
انواع پریز برق عبارت اند از:
پریز برق با اتصال زمین
پریز تلفن و تلوزیون
تقسیم بندی پریز برق بر حسب موارد مختلف عبارت اند از:
- بر حسب نوع اتصال پریز سه فاز با یک اتصال اضافی
- پریز سه فاز با دو اتصال اضافی
- بر حسب درجه حفاظت
- بر حسب روش نصب
- از لحاظ کاربرد
نکاتی درمورد نصب کلید و پریز
همانطور که میدانید کلید و پریز برق مستقیما با برق سروکار دارند و به منظور تسهیل از جریان برق طراحی و ساخته شده اند. هر اشتباه کوچکی در نصب کلید و پریز برق میتواند خطرات جانی و مادی بسیار زیادی را به جا بگذارد. پسس برای جلوگیری از اتفاقت ناگوار باید موارد زیر را به خوبی راعایت کنیم.
نکاتی در مورد نصب کلید و پریز برق:
- سعی کنید از کارشناسان و نصابان مجرب برای نصب کلید و پریز برق استفاده کنید.
- زمانی که مداربندی کلید و پریز برق اتمام شد از اینکه لق و یا شل نباشد اطمینان حاصل کنید.
- کلید و پریز هایی که نیاز به تعمیر دارند را هرچه سریع تر تعمیر کنید.
- هرگز با دست خیس و یا مرطوب به پریز و یا کلید برق دست نزنید.
- چند وسیله برقی را همزمان به یک پریز برق متصل نکنید.
مدار بندی کلیدها
اگر می خواهید بدانید که مداربندی کلید ها به چه صورت است باید گفت برای نصب و بستن مدار کلید ها هر کدام با یکدیگر متفاوت است. مدار بندی کلید تک پل با مدار بندی کلید دو پل و تبدیل با یکدیگر متفاوت است. منظور از مداربندی کلید ها در واقع نحوه قرارگیری و جای گذاری سیم های برق در مدار است.
کلید تک پل
کلید های تک پل را در همه خانه ها استفاده می کنند و یکی از مهمترین وسیله های است که برای برق کشی ساختمان از آن استفاده می کنیم. نحوه عملکرد کلید تک پل بیدن صورت است که دو سیم را به برق متصل می کند. برای اینکه کلیدی برای روشن کردن این لامپ قرار دهیم بهتر است یکی از سیم ها را از وسط قطع و کلید یک پل را در آن قرار می دهیم.
برای نصب و مدار بندی کلید تک پل باید فاز وارد کلید شده و از طریق آن به لامپ متصل شود. سیم نول که در سیم کشی وجود دارد مستقیما به لامپ متصل میشود و زمین هم به یک کلید تک پل متصل میشود.
کلید دو پل
کلید دو پل هم آن دسته از کلید ها هستند که برای خاموش و یا روشن کردن دو لامپ مورد استفاده قرار می گیرند. از کلید دو پل معمولا در حال و پذیرایی خانه ها بسیار استفاده میشود. کلید دو پل خود به دو نوع تقسیم میشود که عبارت اند از:
- کلید دو پل رو کار
- کلید دو پل توکار
به منظور نصب و مداربندی کلید دو پل باید فاز را وارد کلید دو پل کنید و از دو ترمینال خارج کنید و هر کدام را به یک لامپ متصل کنید. به هر دو لامپ نول متصل میشود.
کلید تبدیل
برای نصب و مداربندی کلید تبدیل باید کمی مراحل بیشتری را طی کنید. با استفاده از کلید تبدیل در واقع میتوانید از طریق دو کلید چراغ را خاموش و یا روشن کنید. نحوه نصب و مداربندی کلید تبدیل بدین صورت است که باید فاز وارد یکی از کلیدها بشود و از دو ترمینال دیگر خارج شود و وارد کلید بعدی شود و . از ترمینال سوم کلید دوم فاز خارج شده و وارد لامپ می شود. نول هم به طور مستقیم وارد لامپ می شود.
دوستان عزیر امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد و استفاده کافی از اون ببرید . همچنین میتونید به وبلاگ ما سر بزنید مقاله ی تعویض کلید و پریز در منزل رو هم مطالعه کنید.
ممنون از حسن توجه شما
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
- چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
ممنون از فروشگاه رسولی .. تو مداربندی کلید و پریز خیلی کمکم کرد
خیلی خوش حالیم که به نحوی تونستیم کمکتون کنیم